Studiewijzer

Studiewijzer

Veel mensen en organisaties vragen waar je terecht kunt voor een goede opleiding of cursus. Waar je begint hangt nu vaak af van waar je je meldt.
Wel zijn er goede websites of organisaties die je de weg kunnen wijzen. Bijvoorbeeld Herstel Werkt of Ervaringswijzer, maar ook de Vrijwilligersacademie.

Persoonlijke route en advies

CollegED gaat werken aan een goede wegwijsfunctie voor mensen die er nog niet uit zijn en die wel wat hulp kunnen gebruiken. Wat en waar je gaat leren is ook afhankelijk van wat je wil gaan doen met je ervaringskennis (of niet).

Hier gaan we je adviseren en ondersteunen. Denk aan orientatiebijeenkomsten, maar ook coaching, intervisie en peersupport. Samen werken we aan een route kaart, voor de stad en voor jou persoonlijk.

Vrijblijvend gesprek

Voor meer informatie en vragen over trainingen stuur je een mail met je naam en telefoonnummer naar info@colleged.nl en wij nemen contact met je op.

Routevoorbeelden

Je kunt individuele trainingen volgen, maar je kunt straks ook een route samenstellen door een aantal opleidingen en trainingen te combineren. We hebben een paar voorbeelden op een rijtje gezet:

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk

Je begint met je orientatie bijvoorbeeld de training Vrijwilligerswerk jouw droombaan. Hier ontdek je je kwaliteiten en praat je met andere ervaringsdeskundigen over de stap naar vrijwilligerswerk.

Daarna door met het verkennen van je eigen verhaal Basis voor ervaringsdeskundigheid. Je gaat aan de slag met jouw kwaliteiten, jouw grenzen en je ontdekt welke mogelijkheden er in vrijwilligerswerk zijn. Misschien ga je door met de basis en leer je meteen je eigen verhaal in te zetten in de training Zet je ervaring in. Dan kun je goed toegerust aan de slag als vrijwilliger.

Workshops

Workshops

Wil je je niet voor langere tijd binden aan het volgen van meerdere modules? Maar wil je je toch op verschillende onderwerpen verdiepen? Dan zijn de workshops wat voor jou. Onderwerpen die we programmeren zijn onder andere eenzaamheid, zingeving en stigma.

We programmeren regelmatig nieuwe onderwerpen. De actuele onderwerpen vind je onder de lees meer knop.

lees meer