Studiewijzer

Studiewijzer

Veel mensen en organisaties vragen waar je terecht kunt voor een goede opleiding of cursus. Waar je begint hangt nu vaak af van waar je je meldt.
CollegED is een onafhankelijk platform die een overzicht biedt aan opleidingen, cursussen en trainingen in de stad. Op die manier kan je zelf beslissen wat het best bij je past ongeacht de plek waar je start.

Persoonlijke route en advies

Voor mensen die er nog niet uit zijn en die wel wat hulp kunnen gebruiken zijn er bij CollegED onafhankelijke wegwijzers die persoonlijk met je in gesprek kunnen gaan. Wat en waar je gaat leren is afhankelijk van wat je wil gaan doen met je ervaringskennis (of niet). Samen zoeken we de weg die het best bij jou past

Hoe word je ervaringsdeskundige?

Hoe word je ervaringsdeskundige?

Er zijn verschillende wegen die je kan bewandelen om jouw ervaring om te zetten in ervaringsdeskundigheid. Welk pad je bewandelt is afhankelijk van wat je wil gaan doen met jouw ervaring. Toch is er altijd een proces dat doorlopen moet worden. Dit proces is weergegeven in de afbeelding hier boven.
Het is goed om te weten dat dit proces tijd kost. Net als bij elk ander beroep zal je ook als ervaringsdeskundige kennis en vaardigheden moeten ontwikkelen Op welke manier je dat wilt doen is aan jou!

Wat is een herstelproces

Wat is een herstelproces

Als je jouw eigen ervaring wil inzetten om andere te onderteunen is het belangrijk dat je een eigen hertelproces hebt doorlopen. Herstel is hierbij niet hetzelfde als beter worden. Er zijn namelijk mensen die ervaring hebben met iets anders dan een diagnose (bijv armoede) of die iets hebben waar je niet beter van kan worden (bijv blindheid, autisme enz).

Bij een herstelproces gaat het erom dat jouw kwetsbaarheid een andere rol heeft gekregen in je leven. Dat het niet langer een groot deel is van wie jij bent of hoe je je identificeert. Jouw kwetsbaarheid blijft een onderdeel van je maar je hebt een manier gevonden om jouw leven te leiden met die kwetsbaarheid. Het is een onderdeel van wie je bent maar niet alles wat je bent.
Bij sommige mensen kan de kwetsbaarheid volledig verdwijnen maar in veel gevallen is dat niet zo.

Als ervaringsdeskundige is het belangrijk om niet meer geconsumeert te worden door je kwetsbaarheid en daarom is het essentieel dat je zelf een herstelproces hebt doorlopen.

Het bovenstaande plaatje laat zien wat er verstaan wordt met een herstelproces.
Voor activiteiten die je ondersteunen bij jouw herstel kan je kijken op www.herstelwerkt.nl

Vrijblijvend gesprek

Voor meer informatie en vragen over trainingen stuur je een mail met je naam en telefoonnummer naar info@colleged.nl en wij nemen contact met je op.