Voor mij?

CollegED is er voor iedereen die werk wil maken van ervaringsdeskundigheid. Heb je ervaring (gehad) met lichamelijke of psychische kwetsbaarheid, kwetsbare situaties of met ingrijpende gebeurtenissen?

Jouw ervaring is een bron van kennis, die je kunt ontwikkelen en inzetten. Wil je daarmee aan de slag? Dan ben je bij CollegED op je plek.

Cursist zoekt opleiding

Ieder mens is anders. Er is geen route die voor iedereen geldt, het is een individueel traject. CollegED kan je helpen bij het vinden van de weg die bij jou past. Samen met jou ontdekken we welke stappen je kunt zetten.

Hieronder hebben we een aantal voorbeelden omschreven om uit te leggen wat een leeromgeving voor ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid kan betekenen voor iemand.


Esther (28 jaar, woont in de Pijp)

Hersteld is misschien een wat optimistisch begrip, maar Esther begint weer aan de toekomst te denken. In de zomer van 2017 is Esther opgenomen, ze begint haar leven een klein beetje op orde te krijgen en zoekt naar mogelijkheden om iets met haar ervaringen te doen. Wat precies is nog niet duidelijk. Ze vindt het ook moeilijk om in te schatten hoeveel ‘studiebelasting’ ze aan kan.

Wat kan CollegED voor haar betekenen?
Voor Esther is het belangrijk dat ze een gesprek kan voeren met iemand aan wie ze niet alles hoeft uit te leggen en die tegelijkertijd overzicht heeft over wat er allemaal te doen is in Amsterdam.
CollegED heeft die ervaringskennis en het overzicht.

Willem (48 jaar, woont in noord)

Willem is een gewaardeerde ervaringsdeskundige. Hij is vooral goed in voorlichting en kan in 1-op-1 gesprekken snel de goede toon vinden. Waar Willem moeite mee heeft, is wanneer ‘professionals’ (alleen het woord al) zijn inbreng negeren. Op goede dagen haalt hij zijn schouders op, op mindere dagen wordt hij kwaad. Het liefst zou hij willen leren om die professional ‘tot de orde’ te roepen, te vragen om gewoon op zijn inbreng in te gaan.

Wat kan CollegED voor haar betekenen?
Bij Willem is het belangrijk dat hij ook naar zijn eigen rol leert kijken. Wat maakt hem bijvoorbeeld zo verongelijkt? Een goede supervisiegroep zou Willem wellicht enorm helpen. Ook een masterclass omgaan met weerstand kan een volgende stap in Willem’s professionele ontwikkeling bespoedigen.
CollegED biedt diverse opleidingen, trainingen èn intervisiegroepen om (verder) te werken aan je ontwikkeling.

Aisha (35 jaar, woont in Buitenveldert)

Ze heeft het goed naar haar zin bij Mentrum, maar heeft steeds sterker het gevoel dat ze niet eeuwig gelukkig blijft in de wereld van de zorg. Ze is er terecht gekomen, omdat ze het nodig had, niet omdat ze er nou zo’n lol in had. Het idee van 30 jaar lang door als ervaringsdeskundige benauwt haar soms. Op andere dagen heeft ze er weer heel veel plezier in. Ze heeft bij haar voorlichtingsactiviteiten gemerkt dat ze goed is met groepen. Ze zou een goeie projectleider zijn, denkt ze. Maar hoe zet ze de eerste stap en wat moet ze met het gat in haar cv?

Wat kan CollegED voor haar betekenen?
Tot nu toe is er geen aanbod voor Aisha. Een stap buiten de zorgwereld zetten, kan echter wel worden ondersteund door een loopbaancoach. CollegED werkt samen met haar partners en heeft een breed netwerk in de stad zodat Aisha een overzicht kan krijgen van haar mogelijkheden.

Prince (58 jaar, woont in Osdorp)

Eigenlijk heet Prince Dylan, maar vanwege zijn looks & geboortedatum, kreeg hij op het mbo jaren geleden de bijnaam Prince. Dat is altijd zo gebleven. Prince heeft het idee dat hij met 15 jaar ervaringsdeskundigheid veel meer kan. Hij zou zijn ideeën en inzichten graag omzetten in adviezen voor structureel betere zorg. Soms heeft hij het idee dat hij dezelfde adviezen steeds opnieuw aan psychiaters uitlegt. Zou een podcast voor zorgverleners niet wat zijn? Een naam heeft hij al: Prince Praktijk.

Wat kan CollegED voor hem betekenen?
CollegED is een broedplaats. Cursisten krijgen de gelegenheid om hun idee te pitchen op een innovatiebijeenkomst. CollegED kan een link naar zijn podcast prominent op de site plaatsen.

Wat zoek jij?

Wat is jouw verhaal? Waar heb jij behoefte aan? Laat het ons weten via info@colleged.nl en wij nemen contact met je op. Je kunt ook alvast rondkijken in ons studieaanbod.