Deze training is op dit moment nog niet ingepland. Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

Verkennen

Werken met eigen ervaring

De cursus Werken met Eigen Ervaring is bedoeld voor mensen die zich willen oriënteren op het inzetten van hun eigen ervaringen met GGZ, verslavingszorg en maatschappelijke opvang. Er zijn geen eisen met betrekking tot opleiding en werkervaring.

  • Ben je bekend met psychiatrie of verslavingsproblemen?
  • Ben je je leven weer vorm en inhoud aan het geven?
  • Wil jij onderzoeken of je jouw ervaringen met het herstellen van psychische en/of verslavingsproblemen kan inzetten in (vrijwilligers)werk?

Doel en inhoud

Samen met de andere cursisten en de ervaringsdeskundige trainers ga je 12 weken lang met elkaar de betekenis van jouw en andermans ervaringen bekijken. Je leert jouw eigen herstelverhaal te vertellen en je leert wat het vak van ervaringsdeskundige inhoudt.

Wat kan je verwachten?

Samen met de groep ga je aan de slag met je eigen ervaringen en herstelverhaal. Je leert van elkaar en je krijgt meer inzicht in de manier waarop je jouw ervaring kunt inzetten.

Wat kan je na succesvol afronden?

Je hebt een goed beeld van ervaringsdeskundigheid als vak en je kunt eventueel jouw ervaring gebruiken als vrijwilliger of betaalde kracht. Voordat je aan de cursus begint is er een kennismakingsgesprek met de ervaringsdeskundige trainers.

Voor wie?

Voor mensen die zich willen oriënteren op het inzetten van hun eigen ervaringen met GGZ, verslavingszorg en maatschappelijke opvang.

Tijdsinvestering

12 weken een bijeenkomst van 3 uur.

Studiemateriaal

Tijdens de bijeenkomst ontvang je een map met trainingsmateriaal.

Aantal plaatsen

In deze workshop is plaats voor 15 deelnemers.

Certificaat

Wanneer je de cursus succesvol hebt afgerond ontvang je een certificaat dat ook door andere organisaties in Nederland wordt erkend.

Bijzonderheden

Geen.