Let op: Deze training is inmiddels van start, inschrijven is niet meer mogelijk.

Verkennen

Basis voor ervaringsdeskundigheid

In vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers een belangrijke meerwaarde. Zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. Deze training bestaat uit drie bijeenkomsten en meerdere online modules. Er is een eerste kennismakingsbijeenkomst waarin je je medecursisten en trainer online ontmoet. Ook zijn er twee online trainingsbijeenkomsten waarin je oefent, ervaringen uitwisselt en leert van elkaar.

Doel en inhoud

Deze training bestaat uit 7 delen met de volgende onderdelen en thema’s:

  1. bijeenkomst (kennismaken, start training, oefenen en delen)
  2. ervaringsdeskundigheid
  3. ervaringsdeskundige vrijwilliger
  4. jouw kracht als ervaringsdeskundige vrijwilliger
  5. bijeenkomst (oefenen en delen)
  6. Voor jezelf zorgen / grenzen stellen
  7. bijeenkomst (oefenen en delen)
  8. evaluatie, vervolg en afsluiting

Wat kan je verwachten?

De training duurt 6 tot 7 weken. Je hebt een week de tijd per module. De totale tijdsinvestering is ongeveer 15 uur, inclusief de online bijeenkomsten en opdrachten. Het studiemateriaal van deze training mag je gratis downloaden. Vergis je niet: een module bevat vaak een opdracht die je niet direct kan uitvoeren. Je hebt tijd nodig om bijvoorbeeld mensen in je omgeving vragen te stellen. Deelname aan deze training is niet vrijblijvend en de online bijeenkomsten zijn verplicht.

Twijfel je of het iets voor je is? Heb je belangstelling? Neem contact met ons op. Dat kan per e-mail (info@vrijwilligersacademie.net ) of telefoon 020 – 320 55 79.

Wat kan je na succesvol afronden?

Na de training kun je kiezen voor vrijwilligerswerk, maar dat hoeft niet. Kies je ervoor om verder te gaan, volg dan na deze training de basistraining Ondersteunend Vrijwilligerswerk. Dan ga je (verder) aan de slag.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor mensen die willen onderzoeken of zij anderen kunnen ondersteunen met hun eigen ervaring en ervaringskennis. Na inschrijving nemen we nog even contact met je op.

Tijdsinvestering

15 uur.

Studiemateriaal

Online modules waarin informatie en opdrachten zijn opgenomen, die in pdf-formaat te downloaden zijn.

Aantal plaatsen

De training biedt plaats aan minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

Certificaat

Als je alle modules goed doorloopt en deel hebt genomen aan de bijeenkomsten, krijg je een certificaat.

Bijzonderheden

Tijdens online trainingsbijeenkomsten en de online training word je begeleid door een trainer. Ook word je uitgenodigd voor een eerste online bijeenkomst waarin je kennismaakt met elkaar en meteen aan de slag gaat. De trainer geeft per e-mail feedback op de opdrachten die je online maakt en is beschikbaar voor vragen.